Gaat AI in de toekomst onze literatuur schrijven? Deze vragen worden steeds relevanter nu kunstmatige intelligentie zich in een ongekend tempo blijft ontwikkelen. Terwijl sommigen misschien vrezen dat AI uiteindelijk de menselijke creativiteit zal vervangen, zien anderen de technologie als een hulpmiddel om het creatieve proces te verbeteren. Benieuwd hoe AI jou kan helpen? Lees dan snel verder!
Blog
Easter Eggs in je boek
Easter Eggs zijn kleine grapjes in je boek die alleen de echte fans en de oplettende lezers zullen ontdekken. Een goede easter egg vinden is dan ook een geluksmomentje voor boekenliefhebbers. Benieuwd welke bekende auteurs hier gebruik van maken? Lees dan snel verder.
Chronologisch toch niet zo logisch
Hoewel je bij het schrijven van een boek denkt aan een chronologisch verhaal, is het helemaal niet logisch om het chronologisch te vertellen.
Het genre ‘fact fiction’
Elke uitgever wil het eigenlijk meteen weten: Onder welk genre valt jouw verhaal? Ik vond die vraag lastig te beantwoorden maar mijn uiteindelijk antwoord is: Fact Fiction. Maar wat is dat eigenlijk?
Het decor van je verhaal
Het decor van je verhaal is erg bepalend voor de sfeer van de scenes en vertelt ook veel over je personage en zijn achtergrond. Afgelopen weekend stuitte ik per toeval op het decor van ‘Parnassia’ van Josha Zwaan, wat ik erg mooi bij het verhaal vond passen. Meer hierover weten? Lees dan snel verder.
Je kenbaar maken als auteur op Hebban
De vakantieperiode is in volle gang en dat is voor lezend Nederland het perfecte moment voor een goed boek. Houd jij bij welke boeken je hebt gelezen? Ik zelf doe dit op mijn Hebban-account, waar ik ook sta gekenmerkt als auteur en dat brengt zo zijn voordelen met zich mee. Wil je weten welke en hoe je dit voor jezelf kunt aanvragen? Lees dan verder.
Zit mijn personage nog op het juiste spoor?
Zit mijn hoofdpersoon nog wel op het juiste spoor? Is hij of zij nog wel geloofwaardig? In dit blog bespreek ik een paar praktijkvoorbeelden van ongeloofwaardige personages en hun acties.
Haat aan herschrijven
Ook zo’n hekel aan het herschrijven van je verhaal? Je bent niet de enige. In dit blog vertel ik je hoe ik omga met mijn haat aan herschrijven en hoe ik me hier doorheen worstel.
De tijdsgeest van je verhaal
Waar speelt jouw verhaal zich af? In het nu? In de 80’s? De 90’s? De tijdsgeest van je verhaal is heel bepalend voor de sfeer van je boek en dus iets om rekening mee te houden tijdens het schrijven.
Je boek rebranden
Het rebranden van een boek houdt in dat je het in een nieuw jasje gaat steken. Nieuwe cover of misschien zelfs een nieuwe titel. Maar waarom zou je dat doen?