Disney gebruikt veel historische gebeurtenissen maar ook bouwwerken ter inspiratie voor haar films. Zo is bijvoorbeeld het Zwitserse Château Chillon de inspiratiebron geweest voor het kasteel van prins Eric uit “De kleine Zeemeermin”.
Blog
Leven als een Hobbit in Frankrijk
Op mijn blog ‘Het verhaal achter het verhaal‘ schrijf ik iedere keer weer over een van mijn laatste reisbestemmingen die verband houden met een bestaand boek of mijn eigen werk. Dit keer neem ik je mee naar de Franse bossen van Domaine de la pierre ronde.
Lauterbrünnen, de inspiratie voor Tolkiens Rivendell
Hoewel de films van Lord of the Rings zijn opgenomen in Nieuw-Zeeland, waren het de Zwitserse Alpen die de jonge J.R.R. Tolkien inspireerden voor het schrijven van zijn wereldberoemde fantasyboeken.
Diversiteit in je verhaal
Is jouw hoofdpersoon dik? Waarschijnlijk niet. Een personage kan zoveel interessanter zijn als die een beetje anders is dan “normaal”. Daarom een blog over diversiteit in je verhaal. (En dat rijmt!)
Hoe schrijf je een goed liefdesverhaal?
Hoe laat je als auteur de liefde en romantiek in je verhaal eigenlijk opbloeien zonder dat het saai of te klef wordt? Je leest het in dit speciaal Valentijnsblog 😉
De beste schrijftips voor beginnend schrijvers
Wil je komend jaar een boek schrijven? Dan is dit artikel zeker een aanrader om te lezen! In dit blog zet ik namelijk mijn waardevolste tips en ervaringen van het afgelopen jaar op een rij.
Moeten schrijvers bang zijn voor AI?
Gaat AI in de toekomst onze literatuur schrijven? Deze vragen worden steeds relevanter nu kunstmatige intelligentie zich in een ongekend tempo blijft ontwikkelen. Terwijl sommigen misschien vrezen dat AI uiteindelijk de menselijke creativiteit zal vervangen, zien anderen de technologie als een hulpmiddel om het creatieve proces te verbeteren. Benieuwd hoe AI jou kan helpen? Lees dan snel verder!
Easter Eggs in je boek
Easter Eggs zijn kleine grapjes in je boek die alleen de echte fans en de oplettende lezers zullen ontdekken. Een goede easter egg vinden is dan ook een geluksmomentje voor boekenliefhebbers. Benieuwd welke bekende auteurs hier gebruik van maken? Lees dan snel verder.
Chronologisch toch niet zo logisch
Hoewel je bij het schrijven van een boek denkt aan een chronologisch verhaal, is het helemaal niet logisch om het chronologisch te vertellen.
Het genre ‘fact fiction’
Elke uitgever wil het eigenlijk meteen weten: Onder welk genre valt jouw verhaal? Ik vond die vraag lastig te beantwoorden maar mijn uiteindelijk antwoord is: Fact Fiction. Maar wat is dat eigenlijk?